Totalt antall sidevisninger

tirsdag 14. februar 2012

Valentine`s day - alle hjerters dag..

Et anonymt kjærlighetsbrev i postkassen, en rød rose på skolepulten eller en romantisk middag med kjæresten. De fleste av oss forbinder valentinsdagen med kjærlighet, sjokolade, hjerter – og ekstra mye kø i butikkene, men sannheten er at valentinsdagen er mye mer enn det.

Valentinsdagen blir feiret 14. februar i store deler av verden. I USA er skikken spesielt populær, og folk gjør stadig mer spektakulære ting for å imponere sin utkårede. Det kan blant annet være å gi en gigantisk sjokoladeskulptur av seg selv eller leie fallskjermhoppere som kommer dalende med et kjærlighetsbudskap. Bare fantasien (og muligens lommeboken) setter grensen. Det viktigste er uansett at du viser litt ekstra oppmerksomhet overfor din utkårede. Har du ikke kjæreste, er det også vanlig å feire dagen sammen med gode venner, for eksempel med en koselig film.

Kristne martyrer

Opprinnelsen til valentinsdagen er noe uklar, men de mest kjente historien som er knyttet opp til feiringen handler om de to tidligkristne martyrene Sankt Valentin og hans kjæreste Julia. Valentin ble fengslet av den romerske keiseren Claudius for sin tro, og ble siden dømt til døden. Før han ble drept skal han ha skrevet et brev til Julia der han ba henne holde seg til sin gud. Brevet ble undertegnet ”… fra din Valentin”, som siden har blitt en tradisjonell hilsen på kjærlighetsbrev man deler ut på valentinsdagen.

Andre tradisjoner

En alternativ teori, som stammer fra Hviterussland, går ut på at St. Valentine ble avvist av sin elskerinne. Han taklet ikke sorgen, og skar ut sitt eget hjerte for å gi til henne. Hjertet har siden blitt et populært motiv på postkort og brev, som et symbol på evig kjærlighet, men også lidelse.
I England var det en populær skikk at de unge trakk lodd på valentinsdagen og ”fant hverandre” på denne måten. Det er også mulig at skikken henger sammen med en middelaldersk forestilling om at fuglene begynte å parre seg på denne dagen. Hedenske fruktbarhetsriter som innledet våren har også spilt en rolle i utviklingen av valentinsdagen.

Ha en fin allehjertens dag..

Kjersti  :-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du legger igjen en kommentar på bloggen min