På siste møte med bygdekvinnelaget var det julemat
som rull, sylte,leverpostei og klubb vi skulle lage.
som rull, sylte,leverpostei og klubb vi skulle lage.
Det som var viktig var å få kjøpt inn var rulleskin!!
Hadde jo ikke hørt om dette før jeg da..
Mamma lagde jo litt av hvert før om årene men rulleskinn har jeg ikke hørt før.
Så det var å gå i butikken og kjøpe dette og litt kjøtt og spekk.
Her er vi i gang på arbeidskjøkkenet hos Berit.
Liv kjærer opp til sin rull og Berit følger med..
Dette er min rull.
Jeg hadde vært å kjøpt rulleskinn,
men da jeg åpnet pakken hadde jeg fått en ferdig laget rull.
Skal si jeg ble skuffet..
Så isteden for rulleskinnet brukte jeg ett kopphåndkle,
som jeg rullet alt sammen i.
Resultatet ble bra og den hadde god smak :-)
Her lager jeg blodklubb..
Det hvite du ser er litt løk og spekk og krydder.
Så pakker jeg den inn i vått matpapir før den skal i kjelen og trekke i ca 2 timer.
Her malerBerit kjøtt,lever og spekk til leverpostei.
Vi legger posteien på glass m/lokk og fryser den rå.
Da kan enn ta opp ett glass om gangen og koke den i vannbad
og enn har alltid fersk leverpostei...
Vi kokte ett grisehode og her ser dere sylten blir laget.
Vi brukte en tupperware boks.
Når alt kjøttet var på plass, helte vi kraften over og fylte boksen,
Satt så lokket på og presset ut luften.
Dagen etter er sylta ferdig presset og kan nytes..
Her er vi i gang på arbeidskjøkkenet hos Berit.
Liv kjærer opp til sin rull og Berit følger med..
Dette er min rull.
Jeg hadde vært å kjøpt rulleskinn,
men da jeg åpnet pakken hadde jeg fått en ferdig laget rull.
Skal si jeg ble skuffet..
Så isteden for rulleskinnet brukte jeg ett kopphåndkle,
som jeg rullet alt sammen i.
Resultatet ble bra og den hadde god smak :-)
Ja her holder Ragnhild ,Aasta og Anne Lise på med rullen sin..
Inger i dyp konsentrasjon..
Det hvite du ser er litt løk og spekk og krydder.
Så pakker jeg den inn i vått matpapir før den skal i kjelen og trekke i ca 2 timer.
Etter disse to timene tas klubben opp og papiret må av.
Vi legger posteien på glass m/lokk og fryser den rå.
Da kan enn ta opp ett glass om gangen og koke den i vannbad
og enn har alltid fersk leverpostei...
Vi kokte ett grisehode og her ser dere sylten blir laget.
Vi brukte en tupperware boks.
Når alt kjøttet var på plass, helte vi kraften over og fylte boksen,
Satt så lokket på og presset ut luften.
Dagen etter er sylta ferdig presset og kan nytes..
Helt til slutt var det en grøttallerken som ventet
og en god bløtkakebit, hmm godt :-)
Her er Anne Lise, Agnete og Ragnhild.
Takk for en koselig kveld allesammen...
Kjersti :-)
Fine bilder, Kjersti! Og jeg var så heldig å få smake på rullen. _ Nydelig!
SvarSlettTakk Anne Lise, bra den smakte godt da :-)
SlettHei igjen! Moro å se igjen Aasta! Et tips angående blodklubb; Pakk den in i gladpack. Papir kan sette seg fast, mens gladpacken løser seg nærmest opp, men det gjør ikke noe for da er klubben stivnet (eller koagulert eller hva du nå vil kalle det). Selv skal jeg bake klubb den 18.
SvarSlettHei Kari.
SvarSlettDet gikk fint med papir, men kanskje prøve plast neste gang:-)Og lykketil med din klubb..God helg..
Hei Kjersti.
SvarSlettHei så kosligt dette så ut.
Og du har laget mye fint .
Eg har måtte lage meg en ny blogg.Kjerstis-sysysler.Med nettadresse (kjerstis-hobby.blogspot.com.)
Min blog hadde navn,kjerstis syglede.den eksisterer som sakt ikke mer.Desverre.Eg har lakt meg som følger uten bilde foreløbigt.(som kjersti Hisdal).Håper du fortsatt har lyst og følle .Du er i alle fall Hjertlig velkommen.
Ha en flott førjuls tid.Kjersti.
Ja vi hadde det koselig morro å lage litt julemat :-)
SlettHar allerede ordnet det siste..
God førjulstid til deg også:-)